ПРИВЕТСТВИЕ НА МИНИСТЪР САШО ПЕНОВ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

ПРИВЕТСТВИЕ НА МИНИСТЪР САШО ПЕНОВ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛЯ

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Поздравявам Ви по случай Международния ден на учителя и вярвам, че най-трудните години за българския учител вече са в историята.

Ролята на добрия учител в живота на всеки един от нас трудно може да се прецени пряко и на момента. Резултатите от Вашата ежедневна работа се проявяват след време, което ги прави трудни за оценяване днес, но едно мога да твърдя със сигурност – няма учител, който да учи своите ученици на нещо лошо или на агресия. Да си учител е призвание и обществото разчита на всички Вас да възпитавате поколения, които да възпроизведат добри хора и граждани.

Благодарение на Вас нашата система премина успешно през пандемията и през редица други трудности. Вие оставате пример и опора както за своите ученици, така и за цялото общество, което винаги ще повтаря: „На учителя с любов!“.

Зная, че позитивната промяна не става за един ден и няма да се усети бързо, но съм убеден, че всеки от нас дава и ще даде най-доброто от себе си за образованието.

Днешният ден е повод за равносметка за това, което е свършено, възможност да се търсят и намерят отговори на глобални въпроси, свързани с учителската професия и тяхната мисия в живота на всеки. Живеем във време, когато сме на прага на още по-динамични промени и по-непредвидимо бъдеще. В него обаче едно е сигурно – учителите ще останат незаменими и най-важни за развитието ни като държава и общество.

СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

Благодарение на Вас младите хора се превръщат в личности, започват самостоятелен живот с необходимите знания и чувство за гражданска отговорност. Пожелавам Ви да имате силата и търпението и да продължите с лекота отговорната си мисия, да се борите за знанието и за бъдещето на нашите деца, както поколения Ваши предшественици са правели преди Вас.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Споделете

GoTop