ПРОФ. ДЕНКОВ: АЛМА МАТЕР Е ПРИМЕР В ОПАЗВАНЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ ДУХ

ПРОФ. ДЕНКОВ: АЛМА МАТЕР Е ПРИМЕР В ОПАЗВАНЕТО НА АКАДЕМИЧНИЯ ДУХ

Започва още една напрегната академична година, в която ще преодоляваме трудностите на епидемичната криза. Сигурен съм, че Софийският университет ще продължи да бъде пример за успешно изпълнение на основните си мисии – образователната, научната и културната.

С тези думи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се обърна към академичната общност и студентите при откриване на учебната година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Има една криза, от която досега нашият университет беше опазен – тази на морето от дезинформация, в която се губят истината и доверието. Надявам се и искрено пожелавам на академичната общност отново да бъде пример в опазването на академичния дух и в цивилизованото обсъждане на различните гледни точки. Това ще ни предпази от опасността да се появят дълбоки разломни линии, които могат да попречат на развитието ни за години напред“, каза още проф. Денков.

На студентите министърът пожела да вземат най-доброто от преподавателите си и от съкровищницата на знания – Алма Матер, и да го пречупят през призмата на собствената си критична мисъл.

Споделете

GoTop