ПРОФ. ПЕНОВ СЕ СРЕЩНА С УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКО

ПРОФ. ПЕНОВ СЕ СРЕЩНА С УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКО
Служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов посети средно училище „Св. Климент Охридски“ и детска градина „Соня“ в община Сухиндол.
Проф. Пенов разговаря с ръководствата на двете институции за готовността за началото на учебната година. „Приятно съм изненадан от работата, която е свършена до този момент. Сигурен съм, че няма да има неразрешими казуси, които да възпрепятстват началото на учебния процес“, каза след срещата служебният министър на образованието и науката. „Желанието ми е да посетя максимален брой училища в страната и да разговарям с възможно най-голям брой учители и директори“, допълни той. При обиколката си министър Сашо Пенов беше придружаван от кмета на община Сухиндол инж. Пламен Чернев и Димитър Здравков, началник на кабинета на министъра.
Стартът на новата учебна година и работата на екипите по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст бяха основните теми в разговора на министър Сашо Пенов с инж. Розалия Личева, началник на РУО във Велико Търново. След това служебният министър на образованието и науката посети и ДГ „Соня“ в града.

Споделете

GoTop