ПРОФ. ПЕТРОВА: ВСЕ ПОВЕЧЕ СТУДЕНТИ ПОЛЗВАТ ДИГИТАЛНИ УЧЕБНИЦИ

ПРОФ. ПЕТРОВА: ВСЕ ПОВЕЧЕ СТУДЕНТИ ПОЛЗВАТ ДИГИТАЛНИ УЧЕБНИЦИ

Все по-голяма част от студентите ползват учебници, които са дигитални и развиват техните визуални умения и способности. Това каза заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова на кръгла маса в УНСС, посветена на проект за дигитализацията във висшите училища, финансиран от Фонд „Научни изследвания“. Основната му цел е да се изследва нейната значимост за образователния процес и на администрирането му в съвременната образователна среда за успешно осъществяване на обучението и добри резултати на студентите, както и за повишаване конкурентоспособността на българските университети.

„Този проект е безспорно иновативен, защото предлага модел, с който може да се дигитализират повечето процеси в управлението на висшите училища”, подчерта порф. Петрова. Чрез него ще се създадат нови научни знания, които са още по-актуални в последните години. По думите ѝ УНСС е един от водещите университети в областта на дигитализацията като съществено значение има и силната връзка, която университетът има с бизнеса, „защото по този начин могат да се предложат много иновативни решения на различни проблеми“.

Във форума участие взеха също ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров, заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и ръководител на проекта проф. д-р Цветана Стоянова и Калин Димчев, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Споделете

GoTop