ПРОФ. САШО ПЕНОВ: ЮРИДИЧЕСКИЯТ ФАКУЛТЕТ В СУ СЪЗДАВА ПРАВНАТА НАУКА У НАС И УТВЪРЖДАВА НЕЙНИЯ АВТОРИТЕТ

ПРОФ. САШО ПЕНОВ: ЮРИДИЧЕСКИЯТ ФАКУЛТЕТ В СУ СЪЗДАВА ПРАВНАТА НАУКА У НАС И УТВЪРЖДАВА НЕЙНИЯ АВТОРИТЕТ

Радвам се за пореден път да поздравя моите колеги по повод 130 години от създаването на юридическото образование в България. Това е факултетът, който е допринесъл за развитието на юридическото образование в България и в който е създадена основната част от българската правна книжнина. Успяхме да поддържаме алманах на написаното във факултета, където години след години надграждаме и събираме това, което е написано от нашите предшественици, за да могат да го ползват настоящите поколения и практиката. Това каза министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в приветствието си по повод 130 години от създаването на Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Юридическият факултет на Софийския университет има контакти с повече от 70 висши училища от Европейския съюз, където студентите имат възможност да затвърждават своите знания и своя авторитет. Благодарение на студентската активност те постигат успехи на международните състезания по право, допълни проф. Пенов. Той обясни, че студенти, представили се добре на международните състезания, подготвят за тях своите по-млади колеги.

Министър Пенов допълни, че именно в Юридическия факултет се намира и най-богатата библиотека за юридическа литература. Всички декански ръководства положиха огромни грижи, за да съхраним написаното. Никъде другаде не може да намерите всичките издания на „Държавен вестник“ от създаването му досега. Никъде другаде не може да намерите такива ценни издания на учени в областта на правото, освен в библиотеката на нашия факултет, обърна се към студентите министърът на образованието и науката.

Споделете

GoTop