ПРОВЕДОХА СЕ ДВЕ РАБОТНИ СРЕЩИ ПО ПРОЕКТ „ВКЛЮЧВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ”

ПРОВЕДОХА СЕ ДВЕ РАБОТНИ СРЕЩИ ПО ПРОЕКТ „ВКЛЮЧВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ”

Две работни срещи, свързани с изпълнението на дейности по проект BG051PO001-4.1.07 „Включващо обучение” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”, бяха проведени на 25 и 26 ноември 2013 г. в хотел „Принцес“ – гр. София. В първата среща по дейност 1 от проекта – „Ранно оценяване и превенция на обучителните затруднения при деца от предучилищна възраст”, взеха участие директорите на 25 пилотни детски градини от цялата страна, утвърдени със Заповед РД 09-1688/19.11.2013 г. на министъра на образованието и науката, екип от Института за изследване на населението и човека към БАН, директорът на Логопедичния център в гр. София. На вниманието на участниците беше предоставена информация за проведеното през юни-юли 2013 г. скринингово изследване на деца от 3 години до 3 години и 6 месеца, както и за предстоящите дейности в пилотните детски градини – тяхното конкретно осъществяване и отчетност.

Втората среща беше посветена на дейност 6 – „Осигуряване на подкрепяща среда от психолози, ресурсни учители, логопеди и/или други специалисти за деца и ученици, лишени от родителски грижи и ползващи услуги от резидентен тип, включени в процеса на деинституционализация”. В нея се включиха директорите, помощник-директорите и психолозите от 2-те пилотни училища в гр. Карнобат, обл. Бургас, утвърдени със Заповед № РД 09-1449/21.10.2013 г., представители на община Бургас, РИО – Бургас, директорът на центровете за настаняване от семеен тип и директорът на помощното училище в гр. Карнобат. Бяха дискутирани всички въпроси относно предстоящото назначаване на екипи от специалисти в двете пилотни училища, които да осигурят успешното приобщаване и обучение на децата и учениците, настанени в новите услуги от резидентен тип в града – центровете за настаняване от семеен тип.

И двете срещи по посочените дейности се провеждат за първи път. Всички заинтересовани страни изразиха своята удовлетвореност от дискусиите и поставиха пред членовете на екипа за управление на проекта нови интересни въпроси за дискутиране и своевременно решаване, с настояване за скорошно провеждане на последващи срещи.

Споделете

GoTop