РИСУНКА НА УЧЕНИК ОТ БЪЛГАРИЯ РАЗПЛАКА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ В УКРАЙНА

РИСУНКА НА УЧЕНИК ОТ БЪЛГАРИЯ РАЗПЛАКА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ В УКРАЙНА

Рисунка, която символизира приятелството между българските и украинските деца, разплака ученици, родители и преподаватели в неделни училища в Украйна. Те получиха посланието от България заедно с даренията от кампанията „Деца помагат на деца“, които пристигнаха в Одеса. „Вярвайте в доброто, обичайте родителите си и знайте, че ние от България ви подкрепяме“, написа до своите връстници малкият Коко.

„Благодарим за силата на думичките, изписани от детската ръчичка, преживени от детското сърце, които, вярваме, имат чудодейна сила“. Така изрази своята признателност Дора Костова, президент на Всеукраинската Асамблея на българите в Украйна, в благодарствено писмо до министъра на образованието и науката акад. Николай Денков. „Още веднъж разтопихте сърцата ни. Благодарим ви, че разбирате нашата болка“, написа тя.

В кампанията „Деца помагат на деца“ се включиха ученици от 776 училища, както и от десетки детски градини. За своите връстници те събраха раници и ученически пособия, одеяла и възглавници, хигиенни материали. Три тира с дарения потеглиха за Украйна в началото на месец юни.

Споделете

GoTop