РОБОТИ РАЗДАВАТ ДИПЛОМИ НА ПЪРВОЛАЦИ

РОБОТИ РАЗДАВАТ ДИПЛОМИ НА ПЪРВОЛАЦИ

Роботи, създадени от първокласниците в пловдивското ОУ „Алеко Константинов“, раздаваха дипломи на успешно завършилите обучението по пилотния проект „Роботи и буквари – на първолака другари”. А това се оказаха най-малките ученици от училището, минали началното ниво на курса по обучителна роботика. Занятията, на които децата придобили умения да мислят логически, да работят в екип и да постигат целите си, са провеждани в рамките на проекта „Твоят час”. Курсът по обучителна роботика е иновативна програма на Националното училище по роботика и възможност да се включат е дадена на всички първокласници от училището.

Пред родители и гости те демонстрираха невероятните умения и способности, които са придобили след едногодишно обучение – управляваха роботи – електрически автомобили и подреждаха куба Рубик. Страстите се нажежиха, когато два отбора с роботи играха футболен мач.

„Занятията направиха децата умни, сръчни, креативни, дисциплинирани, самостоятелни и упорити при разрешаването на различни трудности. Следваме слогана на Харвард: „Ние не учим нашите студенти, ние ги мотивираме”. Това се опитваме да направим с децата”, похвали ученолюбивите малчугани ръководителят Александър Чобанов.

Първокласниците се научили да конструират в екип от четирима електро-механични конструкции и електронни роботи по зададени на таблети графични инструкции. Създадените от тях роботи, оживяват, говорят, изпълняват команди и успяват да наредят разбъркан куб Рубик.

Споделете

GoTop