РУМЯНА КОЛАРОВА: ОБЩИЯТ НЕДОСТИГ В БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО Е 26 МИЛИОНА ЛЕВА

РУМЯНА КОЛАРОВА: ОБЩИЯТ НЕДОСТИГ В БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО Е 26 МИЛИОНА ЛЕВА

Недостигът в бюджета на Министерството на образованието и науката е 26 милиона лева, обяви в предаването „Преди всички“ по БНР министър Румяна Коларова.

Румяна Коларова каза, че за момента няма основания да се смята, че в някои училища учебната година няма да започне. „Разбира се, не навсякъде тя ще започне при нормални условия. В двете училища в Мизия учебният процес ще се провежда на втория етаж, тъй като първият етаж е сериозно засегнат от наводнението.“, обясни министърът.

В едната от детските градини във Варна се наложи отново да се смени настилката на двора на детската градина, защото се оказа, че тя е пропита с тиня, която може да предизвика зарази, поясни доц. Коларова.

Министърът посочи, че първокласниците тази година са близо 64 хиляди, но уточни, че тази цифра непрекъснато се променя. Тя каза още, че предстои закриването на 5 основни училища и 3 професионални гимназии.

Интервюто на Савелина Савова с Румяна Коларова можете да чуете от електронната страница на БНР:

http://bnr.bg/post/100453629/rumana-kolarova-obshtiat-nedostig-v-budjeta-na-obrazovatelnoto-ministerstvo-e-26-miliona-leva

Споделете

GoTop