С ДАРЕНИЕ ОТ КОРЕЯ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ ИЗГРАДИ МОДЕРНА КОМПЮТЪРНА ЕЗИКОВА ЛАБОРАТОРИЯ

С ДАРЕНИЕ ОТ КОРЕЯ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ ИЗГРАДИ МОДЕРНА КОМПЮТЪРНА ЕЗИКОВА ЛАБОРАТОРИЯ

Учениците в 18-то СУ „Уилям Гладстон“ училище ще изучават корейски във високотехнологична компютърна езикова лаборатория „Умна класна стая+“ с таблети, лаптопи и софтуер, който позволява обучение от разстояние в електронна среда. Имат и библиотека с книги, списания и компактдискове. Центърът е изграден с дарение от 30 000 долара от Република Корея.

Корея е наш стратегически партньор и подкрепя българското образование и наука, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на церемонията. Посланикът на Корея у нас Джънг Джингю благодари на министър Вълчев, че страната ни дава възможност за изучаване на неговия език и изтъкна, че неговата държава всяка година увеличава броя на стипендиантите от България, които учат технически науки в корейски университети.

Ученици, които се обучават в електронна среда, се включиха във видеовръзка със свои приветствия на корейски, а други бяха подготвили видеобръщения. Посланик Джингю връчи на директора на училището Величка Стойчева специален орден за заслуги в образованието от името на Министерството на образованието на Корея.

В училището вече е завършен и мултифункционален спортен комплекс, където учениците ще могат пълноценно да тренират.

Споделете

GoTop