СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

На 31 май 2016 г., в 10.00 часа, в залата на 5. етаж в МОН ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени проектите за държавни образователни стандарти за институциите и за документите. Тяхното изготвяне е във връзка с приемането на новия Закон за предучилищното и училищното образование.

В проекта за държавен стандарт за институциите се регламентира функционирането на детските градини, училищата, центровете за подкрепа за личностно развитие и специализираните обслужващи звена. Стандартът включва реда за откриване, преобразуване, промяна и закриване на институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Записани са и условията и редът за определяне на националните училища и на иновативните училища. По този стандарт ще се извършва и разкриването и закриването на духовни училища.

С проекта за държавен стандарт за документите се регламентират видовете документи в системата на предучилищното и училищното образование, изискванията към формата и съдържанието на всеки от тях, условията и редът за водене на информационни регистри. Предмет на стандарта са и документите, които се създават, обработват и съхраняват в електронен вид.

Същия ден в 7.10 часа в МОН представител на медиите ще изтегли изпитния вариант за държавен зрелостен изпит по желание по биология и здравно образование и философски цикъл.

Изпитът за зрелостниците започва в 8.00 часа.

Споделете

GoTop