СЪЗДАВА СЕ РЕГИСТЪР ЗА КВАЛИФИКАЦИОННИТЕ ПРОГРАМИ ЗА УЧИТЕЛИ

СЪЗДАВА СЕ РЕГИСТЪР ЗА КВАЛИФИКАЦИОННИТЕ ПРОГРАМИ ЗА УЧИТЕЛИ

Нов регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти ще заработи от утре, 1 ноември 2016 г., към сайта на Министерството на образованието и науката.

На адрес: http://iropk.mon.bg ще бъдат публикувани всички обучителни програми, от които учителите и училищата могат да избират.

В регистъра ще има информация за обучаващата организация и програмите, които предлага, формата и продължителността на обучението. Всяка организация ще обяви какви сертификати предлага, както и броя квалификационни кредити за всеки курс. Припомняме, че според новия Закон за предучилищното и училищното образование и държавния образователен стандарт за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти в системата на предучилищното и училищното образование, те трябва да взимат минимум 3 кредита на всеки 4 години.

Обучителните организации ще подават заявления от 1-во до 15-о число на месец ноември и април на всяка година. В двумесечен срок ще се разглеждат и одобряват програмите, които отговарят на всички изисквания съгласно предложените критерии.

Подаването на документите се извършва на хартиен носител и на флаш-памет всеки работен ден от 9.00 до 17.30 часа от 1 до 15 ноември 2016 г. в сградата на Министерството на образованието и науката.

Повече информация може да видите тук: http://www.mon.bg/?go=page&pageId=8&subpageId=1545

Споделете

GoTop