СМОЛЯНСКИ УЧЕНИЦИ РАЗРАБОТИХА ЕДИНСТВЕНАТА В БЪЛГАРИЯ ПЛАТФОРМА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

СМОЛЯНСКИ УЧЕНИЦИ РАЗРАБОТИХА ЕДИНСТВЕНАТА В БЪЛГАРИЯ ПЛАТФОРМА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Учениците от клуб Web дизайн в ПГТТ „Христо Ботев“- заедно със своя ръководител инж. Светослав Димитров разработиха единствената в България платформа за споделена благотворителност „Купи и дари“.

„Цялата идея се зароди докато бяхме в обикновените часове. Г-н Димитров забеляза някак си, че не се възприема материала и реши, че ни трябва по-добра изява. С проекта „Твоят час“ той основа Клуб по Web дизайн. Там научихме много неща и ние като доброволчески екип след това решихме да използваме тези знания и да ги приложим в нещо полезно“, разказа Денис , който е част от екипа.

„Беше много труден процес, и за тях , и за мен, тъй като знанията бяха страшно много и те полагаха огромни усилия да следват линията и отделно да правим нещо ново и не спираха да мечтаят какво точно да създават, и като менюта, карета и всички тези неща“, каза Светослав Димитров, ръководител на екипа.

Дарителят сам определя какъв процент да остава в платформата за благотворителност.

„В сайта има регистър, който следи всеки един дарен предмет, всяка една дарена стока къде ще отиде, в коя кауза ще отиде. Така, че процесът е абсолютно прозрачен“, добави още Димитров.

Потребителят също може да следи къде и как се разпределят средствата, както и актуалните каузи. Платформата все още се оптимизира и може да работи с компютри, таблети и смартфони.Тази вечер платформата ще бъде представена пред смолянчани в Изложбената зала на КДК от 18.00 часа.

Материалът е взет от
http://rodopinews.com/бизнес/item/10791-смолянски-ученици-разработиха-единствената-в-българия-платформа-за-благотворителност

Споделете

GoTop