СРОКЪТ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МЛАДИ ТАЛАНТИ“ Е ДО 5 АПРИЛ 2018 Г.

СРОКЪТ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „МЛАДИ ТАЛАНТИ“ Е ДО 5 АПРИЛ 2018 Г.

Срокът за участие в националния конкурс „Млади таланти”, който се организира от Министерството на образованието и науката, е до 5 април 2018 г. Тази година конкурсът чества своя 20-годишен юбилей и ще се проведе в периода 16-18 април.

Предназначен за ученици и студенти на възраст от 14 до 20 години, конкурсът дава възможност да се подготвят и представят научноизследователски и иновационни проекти в няколко категории: биология, химия, информатика, инженерни науки, материалознание, математика, медицина, физика, социални и хуманитарни науки, екология. Проектите се оценяват от жури, в което участват учени и специалисти от БАН, университетски преподаватели и експерти от различни министерства.

Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс получават парична награда от 1500 лв. на проект и правото да представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение. Тази година европейският конкурс ще се проведе през септември 2018 г. в гр. Дъблин, Ирландия. Три проекта ще получат право на участие в Международното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2018 г., което ще се проведе през юли 2018 г. в гр. Гдиня, Полша, и три проекта ще получат поощрителни парични награди по 1000 лв.

Информация за конкурса „Млади таланти“ може да намерите на страницата на МОН в раздел „Наука“, подраздел „Конкурси и резултати“.

Споделете

GoTop