СТАРТИРА КОНКУРСЪТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАГРАДИ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

СТАРТИРА КОНКУРСЪТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАГРАДИ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Конкурс за успешни предприемачески практики стартира в страните от ЕС, Норвегия, Исландия, Сърбия и Турция. В него може да се включат национални, регионални и местни публични институции и публично-частни партньорства.

Кандидатурите ще се подават до 28 май 2019 г. и трябва да се отнасят до изпълняващи се или наскоро завършили инициативи за насърчаване на предприемачеството. Важно изискване е те да са оказали влияние и да са довели до напредък на определен регион или място. Подборът ще става по оригиналност, устойчивост и въздействие на инициативите върху местната икономика. Ще се има предвид и приложимостта на идейния подход в другите страни в Европа.

Шест са категориите, в които може да се подават проекти – насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на умения, подобряване на бизнес средата, подкрепа на интернационализирането на бизнеса, подпомагане на развитието на „зелените“ пазари и ефикасната експлоатация на ресурсите и награда за отговорно и интегриращо предприемачество. Участниците, които преминат успешно през селекцията на национално ниво, могат да участват и в европейския етап. Координатор на националния етап на конкурса в България е Министерство на икономиката. Повече информация може да намерите на адрес: https://www.mi.government.bg/bg/themes/evropeiski-nagradi-za-nasarchavane-na-predpriemachestvo-8-285.html.

Споделете

GoTop