STEM И ПРИРОДНИ НАУКИ В ПАРАЛЕЛКИТЕ С ФРЕНСКИ ЕЗИК

STEM И ПРИРОДНИ НАУКИ В ПАРАЛЕЛКИТЕ С ФРЕНСКИ ЕЗИК

България и Франция ще положат допълнителни усилия в развиването на паралелки с профил „Природни науки“ и STEM в училищата с интензивно и разширено изучаване на френски език. За това се договориха министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов и новият посланик на Френската република в София Н.Пр. г-н Жоел Мейер на среща в Министерството на образованието и науката. На нея присъстваха г-н Пиер Колио, директор на Френския институт в София, г-жа Клодия Калво, заместник-директор и аташе за образование г-н Анри Бобро, аташе за висше образование, както и директорът на дирекция „Международно сътрудничество“ г-жа Веселина Ганева.

И двете страни изразиха увереност, че доброто сътрудничество в сферата на образованието между двете държави трябва да бъде продължено.

Подчертана беше ролята на добре развитата мрежа от училища с интензивно и разширено изучаване на френски език и желанието за поддържане на високото качество в тях като предпоставка за разширяване на сътрудничеството и в областта на висшето образование. Ще продължи и сътрудничеството в сферата на издаване на дипломи DELF, както и насърчаването на партньорствата между български и френски университети и на образователната мобилност между двете държави.

Споделете

GoTop