ТАЛАНТИ ОТ 4 ГИМНАЗИИ С МЕДАЛИ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

ТАЛАНТИ ОТ 4 ГИМНАЗИИ С МЕДАЛИ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

Отбори от четири професионални гимназии завоюваха медалите в първото Национално състезание “Млади таланти в интериорния дизайн”.

То се проведе в Професионалната гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ в София, а темата беше „Екодизайн и нови технологии при обзавеждането на дневна“. Учениците се състезаваха в две възрастови групи и показаха завидни знания и презентационни умения.

В първата възрастова група за IX и X клас златния медал спечели отборът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „Ангел Попов“ във Велико Търново. Второто и третото място заеха представители на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия – Шумен.

Във втората възрастова група за ученици от XI и XII клас победител стана Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ -Перник. Сребърният медал спечелиха представителите на домакините от Професионална гимназия по дизайн (ПГД) „Елисавета Вазова“, а бронзът бе отново за ПГСАГ-Шумен.

Отличилите се екипи и техните ръководители бяха наградени с призове и медали от директора на ПГД „Елисавета Вазова“ Даниела Шошова. Всички отбори получиха грамоти и подаръци от домакините.

Нелеката задача на оцени невероятните проекти на младите дизайнери беше поверена на жури в състав: арх. Филип Ел-Хадад, доц. Захари Ганчев и д-р Рангел Чипев.

Гости бяха директорите на състезаващите се професионални гимназии, представители на бизнеса, родители и ученици, както и фирмите -партньори на ПГД „Елисавета Вазова“.

Споделете

GoTop