ТАЛАНТИТЕ В АРМЕНСКОТО УЧИЛИЩЕ В ПЛОВДИВ ЗА ОСМИ ПЪТ ОРГАНИЗИРАХА ПРАЗНИК „НАШИЯТ ЧУДЕН СВЯТ”

ТАЛАНТИТЕ В АРМЕНСКОТО УЧИЛИЩЕ В ПЛОВДИВ ЗА ОСМИ ПЪТ ОРГАНИЗИРАХА ПРАЗНИК „НАШИЯТ ЧУДЕН СВЯТ”

Мобилно приложение за учене на арменски демонстрираха на таблетите си учениците от шестите класове в Арменското училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” в Пловдив на празника „Нашият чуден свят”, който дава сцена на талантите по проект „Твоят час“. На желаещите да научат арменската азбука те дадоха да сглобяват и пъзели. Клубът по езикова грамотност изискваше от участниците в конкурсите да разгадават цитати от произведения, да дават определения за термини и литературни похвати. Какво е силабическо стихосложение, що е лайтмотив, кой е написал „Косачи” и какъв е Дионис бяха част от въпросите, с които провокираха съучениците си привържениците на правилното говорене и писане.

„Призрак” от калиев перманганат и кислородна вода се появи на щанда „Магията на химията”. Арт клуб “Палитра” организира конкурс за най-добра рисунка на камбанарията на храм “Сурп Кеворк”, а на щанда “Цветовете на българската традиция” оцветяваха народни носии и костюми от различните етнографски области на България.

Фрешове и арменски захарни изкушения примамваха посетителите на кулинарния щанд. Децата предлагаха пресни сокове, домашна торта с медени блатове, арменски сладки, грис-халва и дори сармички със стафиди и канела.

Описание на снимка: На кулинарния щанд децата предлагат пресни сокове, домашна торта с медени блатове, арменски сладки, грис-халва и дори сармички със стафиди и канелаЕдна от големите изненади, предхождащи празника, бе посещението на представителния отбор на „Локомотив Пловдив“. Срещата бе организира от фен клуба на черно-белите. Играчите зарадваха с безброй артикули в черно и бяло всички 300 деца. Недалеч от мястото, където се е родил спортният клуб, семената на черно-бялата идея намериха плодотворна почва, която обещава да даде добри попълнения в редиците на тима. Черно-белият купон завърши с импровизиран мач на малки вратички между учениците и техните любимци.

Сред гостите на талантите бе и Лидия Ганева, която представи България на Детската Евровизия миналата година. Композиторът Хайгашот Агасян също участва със свои песни. Артистът бе голямата изненада за учениците в ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян”.

155 училища в област Пловдив са включени тази учебна година в дейности по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности – Твоят час“, който се финансира от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Сформирани са 1096 групи за обучителни затруднения, в които участват 9722 ученици. Обучение по интереси е организирано в 1495 групи с 23 602 ученици, които развиват своите таланти и умения във всички области на познанието, изкуствата и спорта.

Споделете

GoTop