ТАНЯ МИХАЙЛОВА И АМЕЛИЯ ГЕШЕВА ЧЕТОХА КНИГИ С УЧЕНИЦИ ОТ 25 ОУ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“ В СОФИЯ

ТАНЯ МИХАЙЛОВА И АМЕЛИЯ ГЕШЕВА ЧЕТОХА КНИГИ С УЧЕНИЦИ ОТ 25 ОУ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“ В СОФИЯ

Много е важно да бъдем добри и състрадателни, да си помагаме. На това ни учат книгите, споделиха ученици от III г клас на ОУ „Д-р Петър Берон“ в София пред заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова и заместник-министъра на културата Амелия Гешева. Те гостуваха в час, в който всеки ученик бе донесъл любимата си книжка и чете стихове и разкази пред съучениците си. Инициативата е част от Националната Седмица на четенето, организирана от МОН. Таня Михайлова и Анелия Гешева също прочетоха любими стихове – „Зимен сън“ на Асен Разцветников и „Молитва“ на Иван Вазов. „Дядо Господи, кажи ми…“ децата знаеха наизуст и рецитираха заедно с гостите. Учениците споделиха кои са любимите им истории, които са чели.

Таня Михайлова и Амелия Гешева им разказаха за съвместните инициативи на двете министерства, които позволяват провеждане на часове в музеи, театри и библиотеки.

Препредавайки обичаите, вие запазвате традициите на нашите предци и съхранявате добрите нрави, каза Таня Михайлова по време на традиционния празник „Бъдник“, който се проведе в навечерието на Коледа в училището.

Споделете

GoTop