ТРИ МОМИЧЕТА ПОБЕДИХА В СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАЗИЛКИ И БОЯДЖИЙСТВО

ТРИ МОМИЧЕТА ПОБЕДИХА В СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАЗИЛКИ И БОЯДЖИЙСТВО
Три момичета победиха в дисциплината „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, която беше част от Национално състезание „Млад строител“ в Русе. Това са Стелияна Стефанова от сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Анелия Петрова от гимназия „Цар Иван Асен II“ в Хасково, Моника Димитрова от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ в Русе.
По време на състезанието най-талантливите ученици от 16 града в България показаха своите знания и умения, твориха и пресъздаваха своите авторски решения в още четири състезателни дисциплини: „Облицовки и настилки“; „Зидария“; „Сухо строителство“; „Геодезия“.
Мирослав Цонев от русенската Професионална гимназия по строителство и геодезия „Пеньо Пенев, Димитър Георгиев от гимназия „Кольо Фичето“ в Ямбол и Алекс Илиев от ПГТС „Арх. Йордан Миланов“ в Перник са първенци по облицовки и настилки.
В зидарията най-добри бяха Станислав Петров и Иван Джуров от ПГСАГ „Ангел Попов“ във Велико Търново, Петър Митев и Максим Тенев от ГСАГД „Кольо Фичето“ в Ямбол; Йоан Спасов и Светослав Церовски от строителната гимназия „Христо Ботев“ в София.
Майстори на сухото строителство станаха Денислав Георгиев и Християн Райков – ПГТС „Арх. Йордан Миланов“ – Перник, Ахмед Хюсеин и Иван Пашов от професионалната гимназия „Арх. Георги Козаров“ в Сливен, Тодор Тодоров и Марин Данев от ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково.
За най-добри геодезисти бяха отличени Али-Реза Сирак, Божелин Жеков, Янислав Димитров от ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас; Габриела Димитрова, Петър Тодоров, Станислав Цеков от СГСАГ „Христо Ботев“ в София; Михаела Йорданова, Йоан Василев, Георги Вълев – СПГСГ „Арх. Георги Козаров“ – Сливен.
В отборното класиране победители са учениците от Професионалната гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ в Сливен. За класираните на призовите места бяха осигурени награди от Камарата на строителите в България. Първенците получиха таблети, сребърните медалисти мобилни телефони, а класираните на трето място–безжични слушалки.

Споделете

GoTop