ТРИ УЧИЛИЩА ОТЛИЧЕНИ СЪС ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО

ТРИ УЧИЛИЩА ОТЛИЧЕНИ СЪС ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО

Математическата гимназия „Доктор Петър Берон“ във Варна и две училища от Гоце Делчев – Природоматематическата гимназия „Яне Сандански“ и Първо основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ са големите победители в конкурса „Знак за качество“ на Националния инспекторат по образование.

Те бяха отличени с плакети от заместник-министъра на образованието и науката д-р Мария Гайдарова. Математическата гимназия във Варна зае първо място в категорията „Образователен процес“. В категория „Управление“ беше отличена Природоматематическата гимназия в Гоце Делчев, а Първо основно училище„Свети Свети Кирил и Методий“ зае призовото място в категория „Институционална среда“.
„Мисията на качественото образование, на всеки един учител, на всеки един директор, на всички нас като общество е да работим за това децата ни не само да имат нужните знания, но да имат и необходимите умения да общуват, да работят в екип, да ползват технологиите като средство, да правят разлика между факт и мнение, да бъдат граждански активни, позитивни и с общи усилия да могат да се справят със задачите, които на свой ред те ще поемат, след години в ролята на лекари, на инженери, на астронавти, на хора, които работят със своите професии и отдават своя принос към развитието на икономиката в България“, каза Мария Гайдарова по време на церемонията.

Споделете

GoTop