ЦВЕТНА ФЕЕРИЯ В САНДАНСКИ

ЦВЕТНА ФЕЕРИЯ В САНДАНСКИ

Ученици от училища в цялата страна майсториха инсталации и бижута от цветя по време на Националното състезание по озеленяване и цветарство в Сандански. Отборите се състезаваха в четири категории – „Букет микс“, „Букет арт“ , „Кошница“ и „Бижу от цветя“.

В състезанието участваха и отбори на ученици със специални образователни потребности, които се състезаваха в категориите „Букет“ и „Аранжировка“. Отборът на СГСАГ „Христо Ботев“–София е с най-добър общ резултат за четирите дисциплини.

На второ място се класира отборът на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ – Пловдив, а възпитаниците на ПГСАГ „Ангел Попов“ – Велико Търново заеха трето място. При учениците със СОП класирането беше оглавено от възпитаниците на Центъра за специална образователна подкрепа в Пловдив, на второ място се класира отборът на домакините от ЗПГ „Климент Тимирязев“ в Сандански, а на трето – отборът на ЦСОП „Д-р Петър Берон“ в Кърджали.

Бяха излъчени победители и във всяка от състезателните категории. Първи в категория „Букет микс“ са възпитаниците на ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас. Класацията в категория „Букет арт“ беше оглавена от отборът на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, а в категория „Кошница“ челното място се зае ПГСД „Цар Иван Асен II“. В тази категория отборът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас освен второто място получи и специална награда за проявено спортсменство.

Бургазлии в хода на състезанието промениха своята кошница, която се оказа идентична с кошницата на групата от Хасково. При учениците със СОП най-добри при оформлението на букета бяха възпитаниците на домакините в Сандански, а като най-добри аранжори на цветя се проявиха от ЦСОП „Стефан Василев“ от Свиленград.

Споделете

GoTop