УЧЕНИ, АДМИНИСТРАЦИЯ И БИЗНЕС ОБЕДИНЯВАТ УСИЛИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА НАУКАТА

УЧЕНИ, АДМИНИСТРАЦИЯ И БИЗНЕС ОБЕДИНЯВАТ УСИЛИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА НАУКАТА

Представители на университетите, научните организации, бизнеса, държавната и местна администрация обмениха опит и се запознаха с актуалните възможности за финансиране на проекти за научни изследвания и иновации по Рамковата програма на ЕС „Хоризонт Европа“.

Това стана по време на информационния ден за програмата, който се проведе в София Тех Парк. „Сега е време всички заедно да обединим усилия и да повишим успеваемостта и участието на нашите екипи в Рамковата програма“, каза директорът на дирекция „Наука“ в Министерството на образованието и науката д-р Милена Дамянова при откриването на форума.

Тя припомни, че през последните 5 години са положени изключителни усилия за създаване на консорциуми, на екипи от различни научни организации и висши училища, както и за повишаване на капацитета на държавата ни в отделните научни области.

Заместник-кметът на София по дигитализация, иновации и икономическо развитие Генчо Керезов призова представителите на бизнеса да търсят съдействие на администрацията за реализиране на своите научни и иновативни проекти, тъй като общините вече имат опит и са изградили необходимите контакти.

Споделете

GoTop