УЧЕНИЧКА И СТУДЕНТ СЕДНАХА В ГОРЕЩИЯ СТОЛ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

УЧЕНИЧКА И СТУДЕНТ СЕДНАХА В ГОРЕЩИЯ СТОЛ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

Ученичка от Първа английска езикова гимназия в София и студент в Геолого-географския факултет при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ седнаха в стола на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Божидара Табанджова и Николай Ленков участваха в инициативата „Мениджър за един ден“ на Дужниър Ачийвмънт – България. Те се запознаха с работата на министъра и експерти от дирекциите на МОН. Проф. Пенов разговаря с Божидара за правото и журналистиката и пожела на Николай успех в научната кариера, по която е поел. Пред портретите на своите предшественици министърът разказа на младите мениджъри любопитни факти от историята на МОН и развитието на образованието в България.

Божидара и Николай научиха как се изработват постановления и закони, как се пишат стратегии, как се организират пресконференции и се общува с медии.

Николай прекара един интересен ден в дирекция „Наука“ като дясна ръка на нейния директор – г-жа Милена Дамянова. Редом с проф. Пенов Николай присъства на заседание на работната група, която подготвя нов закон за насърчаване на научните изследвания и на иновациите. Експертите го запознаха с националните научни програми, подготвени от МОН, както и с възможностите за стажове и кариерно развитие.

Божидара помогна за работата в пресцентъра с подготовка на информация за сайта на МОН за победителите в националната олимпиада по физика. Тя имаше възможност да научи от експертите по предмети на какви матури би могла да се яви догодина. Божидара сподели, че миналата година е имала много добри резултати на НВО по български език и литература и въпросите са и харесали.

Споделете

GoTop