УЧЕНИЧКИ ОТ ПИРДОП РАЗРАБОТИХА ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА БУКВИТЕ

УЧЕНИЧКИ ОТ ПИРДОП РАЗРАБОТИХА ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА БУКВИТЕ

Ученички от Пирдоп разработиха мобилно приложение, с което деца от подготвителните групи в детските градини и ученици в първи клас могат да научат буквите. То е безплатно и е достъпно на всички мобилни устройства. Деветокласничката Габриела Гостева и единадесетокласничката Цветина Рашева от СУ „Саво Савов“ създават различни образователни приложения под формата на игри.

Последният им проект „Азбуката в картинки“ има за цел децата и учениците да се научат да изписват буквите и да ги свързват с определени думи. „Приложението съдържа няколко мини игри. В една от тях е показана картинка, която изобразява къща например. Дадена е първата сричка от думата „къща“, както и три варианта за втора сричка. Децата трябва да намерят правилната, за да изпишат думата. Използваме и картинки за оцветяване. Първо трябва да познаят коя е думата по зададена буква и след това да оцветят картинката както искат“, разказва Габриела Гостева. Тя и Цветина са включили и песен за буквите, с която децата да упражняват произношението си.

„В днешно време технологиите заемат голяма част от ежедневието ни и е хубаво да ги въведем по практичен и полезен начин в живота. Надяваме се да успеем да помогнем и на учителите, и на децата”, казва още деветокласничката Габриела. Освен това приложение двете с Цветина Рашева са направили още няколко, свързани с изучаването на математика, както и с развиване на логическото мислене. Училището, в което учат – СУ „Саво Савов“, е фокусирано върху засиленото изучаване на информационни технологии.

Споделете

GoTop