УЧЕНИЦИ ОТ СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ В СОФИЯ ПЪРВЕНЦИ ПО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ЦВЕТАРСТВО

УЧЕНИЦИ ОТ СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ В СОФИЯ ПЪРВЕНЦИ ПО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ЦВЕТАРСТВО

Учениците от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ завоюваха първо място на Националното състезание „Озеленяване и цветарство“ в Пловдив. Домакин бе Професионалната гимназия по архитектура строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ в града под тепетата, чиито възпитаници заеха второ място в надпреварата. Престижното трето място беше присъдено на възпитаниците на ПГСАГ „Ангел Попов“ – Велико Търново.

По време на състезанието Пловдив стана свидетел на творчеството на бъдещите флористи, аранжори и озеленители на нашите паркове и градинки, които в момента се обучават по професии от професионално направление „Градинарство (паркове и градини)“.

Възпитаниците на десетте професионални гимназии, участващи в състезанието, демонстрираха умения и майсторство в четири категории – „Бижу от цветя“, „Букет микс“, „Бутиков букет“ и „Кошница“.

В състезанието участваха и пет отбора на ученици със специални образователни потребности от ЦСОП „Стефан Василев“ – Свиленград, ЦСОП – Пловдив, ПГСС „Бузема“ – София, ЗПГ „Климент Тимизярев“ – Сандански и ЦСОП „Д-р Петър Берон“ – Кърджали. Те се представиха в две категории – „Букет микс“ и „Аранжировка в кутия“.

Учениците със СОП демонстрираха равностойни знания и умения в оформянето на своите творби, което изключително затрудни компетентното жури и то единодушно подели първото място между петте участващи отбора.

Споделете

GoTop