УЧЕНИК ОТ ГАБРОВО ЩЕ НИ ПРЕДСТАВЯ НА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АВТОМЕХАНИКА

УЧЕНИК ОТ ГАБРОВО ЩЕ НИ ПРЕДСТАВЯ НА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АВТОМЕХАНИКА

Симеон Христов от Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово е най-добрият млад автомонтьор на България за 2022 година.

Победителят в националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ ще представи страната ни на международното състезание „Young Car Mechanic“ в унгарския град Гьор през месец юни. Негови подгласници станаха Георги Бонев от Професионалната гимназия по транспорт във Виноградец и Андрей Тодоров от Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово.

21 ученици от 7 отбора демонстрираха монтьорските си уменията. Те изпълниха по 8 практически задачи, свързани с автомобилната техника.

Състезанието завърши с атрактивно майсторско кормуване, определило призьорите в категория „Най-добър млад водач на МПС“. Шофьор №1 сред учениците стана Севгин Ахмед от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич. Втори е Иван Миланов от Професионална гимназия по механотехника в Сливен, а трети – Кристиян Ковачки от Професионална гимназия по транспорт „Никола Йонков Вапцаров” в Сливница.

Победителите получиха грамоти, купи и медали, осигурени от домакините от Професионалната гимназия по механотехника в Сливен, както и награди от Интер Карс, Bosch, ZF, Bilstein Group, Continental, Meyle, Shell, MANN-FILTER, Denso, Filtron, Orbico, Q-Service и Schaeffler.

Споделете

GoTop