УЧЕНИЦИ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ЧЕРВЕН БРЯГ СПЕЧЕЛИХА СЪСТЕЗАНИЕТО „МЛАД ЗАВАРЧИК“

УЧЕНИЦИ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ЧЕРВЕН БРЯГ СПЕЧЕЛИХА СЪСТЕЗАНИЕТО „МЛАД ЗАВАРЧИК“

Първото национално състезание „Най-добър млад заварчик“, организирано от МОН, привлече участници от осем професионални технически гимназии от Ботевград, Враца, Горна Оряховица, Елхово, Кнежа, Пирдоп, Сандански и Червен бряг.
Професията заваряване е търсена и добре заплатена, коментираха участниците в журито и поздравиха децата за направения професионален избор. Те посочиха, че това е вече интелигентна професия, която ще се упражнява с помощта на все повече компютърни умения.
Първо място по метода Ръчно електродъгово заваряване спечели Емилиян Тихомиров Севов XI клас на професионална техническа гимназия „В. Левски“ в Горна Оряховица. Първо място по метода МИГ/МАГ заслужи Емил Митков Миладинов от Х клас от ПГ по механоелектротехника „Девети май“ в Червен бряг.
Купата за цялостно представяне спечели отборът от Червен бряг.
Най-добри инсталации на тема „Съединението прави силата“ представиха техническите гимназии в Горна Оряховица и Враца – екокамина със символите на българското председателство на Съвета на ЕС и виенско колело, символизиращо единството на училищната общност и ЕС.
Фирмите, които обичайно на този тип състезания подбират бъдещите си кадри, подариха на участниците маски, защитни очила и други средства, които ще им помогнат в практиката.

Споделете

GoTop