УЧЕНИЦИ ОТ ГРАФ ИГНАТИЕВО И ЧЕШНЕГИРОВО ПОЗДРАВИХА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МОН

УЧЕНИЦИ ОТ ГРАФ ИГНАТИЕВО И ЧЕШНЕГИРОВО ПОЗДРАВИХА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МОН

Ученици от училище „Граф Н. Игнатиев“ в Граф Игнатиево и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Чешнегирово, Пловдивска област, поздравиха с песни, танци и разказ за историята на празника служителите от Министерството на образованието и науката по случай Банго Васил.

Децата сурвакаха за здраве като започнаха от заместник-министър Деница Сачева, която им пожела да продължават да пеят и танцуват, но ги призова да ходят редовно на училище, защото, само ако учат и се образоват, ще могат да осъществят мечтите си.

В училището в Граф Игнатиево се обучават деца от пет села, като 40% са от ромски произход, но по думите на директорката Даниела Петкова това не пречи заедно да празнуват всички празници. Васильовден е най-големият ромски празник, който се чества три дена.

Участниците в празника получиха подаръци – книжки и настолни игри, след което експертът по история Радостина Николова разходи децата пред портретите на бившите министри и им разказа накратко кой какво е допринесъл за развитието на образователното дело у нас. Тя попита децата дали си спомнят кой е бил министър, когато те са постъпили в първи клас. По годините на управление на министрите някои от тях успяха да познаят.

Споделете

GoTop