УЧЕНИЦИ ОТ КАРНОБАТ ПЪРВЕНЦИ СРЕД МЛАДИТЕ ФЕРМЕРИ

УЧЕНИЦИ ОТ КАРНОБАТ ПЪРВЕНЦИ СРЕД МЛАДИТЕ ФЕРМЕРИ
Отборът на Професионална гимназия по селско стопанство в Карнобат постигна най-добри резултати в националното състезание „Млад фермер“. Възпитаниците на Професионална гимназия по земеделие „Хр. Ботев” в Ямбол заеха второто място, а третото бе отредено на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „П. К. Яворов“ – гр. Гоце Делчев.
Участниците премериха сили в три модула – „Растениевъдство“, „Животновъдство“, „Механизация на селското стопанство“.
По време на състезанието растениевъдите показаха умения за бързо разпознаване на семена от различни култури, а бъдещите механизатори решаваха електронен тест по безопасност на движението. Животновъдите демонстрираха своята професионална сръчност в кравефермата в ямболското село Златари, а младите фермери разпознаваха различни видове фуражи. Участниците демонстрираха и завидни умения в майсторското управление на трактор на учебен полигон, а състезателите в модул „Растениевъдство” проведоха практически тест по филизене на лозя на територията на село Лозенец.
Домакин на Националното състезание бе Професионална гимназия по земеделие „Хр. Ботев” в Ямбол. Дванадесетото издание на националния форум бе организирано от Министерството на образованието и науката и РУО – Ямбол. Партньори бяха Община Ямбол и Аграрен университет – Пловдив.

Споделете

GoTop