УЧЕНИЦИ ОТ „КНЯГИНЯ ЕВДОКИЯ“ С ИЗЛОЖБА В МОН, ПОДАРИХА „ЗЛАТНО СЪРЦЕ“ НА ЗАМ.-МИНИСТЪР МАРИЕТА ГЕОРГИЕВА

УЧЕНИЦИ ОТ „КНЯГИНЯ ЕВДОКИЯ“ С ИЗЛОЖБА В МОН, ПОДАРИХА „ЗЛАТНО СЪРЦЕ“ НА ЗАМ.-МИНИСТЪР МАРИЕТА ГЕОРГИЕВА

Ученици от Софийската професионална гимназия „Княгиня Евдокия“ представиха свои рисунки, фотографии и макети на изложба във фоайето на Министерството на образованието и науката. Те бяха приветствани от заместник-министъра на образованието и науката Мариета Георгиева, която се включи в кампанията „Златно сърце“, организирана от Ученическия съвет към училището.

Тя се основава на социалния модел „предай нататък“. След като се присъедини към кампанията, човек трябва до 24 часа да направи поне едно добро дело, свързано с нулева толерантност към агресията и насилието, както и уважението и признанието на личността. Заради участието си зам.-министър Георгиева получи статуетка „Златно сърце“ от председателя на Ученическия съвет Стефан Бенев.

Тя поздрави учениците за прекрасните произведения, които представят на изложбата като изтъкна, че изкуството и творческите умения са част от професиите на бъдещето. Част от творбите на учениците са свързани с техните специалности в училището, други отразяват пътуванията им до различни краища на България.

В Софийската професионална гимназия се изучават разнородни специалности като фотография, промишлен дизайн, термални и спа процедури, икономическо информационно осигуряване, съдебна администрация, промишлен дизайн, индустриални отношения, фризьорство и козметика и декор и осветление за театър, кино и телевизия. Общото между голяма част от тях е, че изискват и творчески умения, каквито учениците показаха, че притежават. Изложбата ще остане в МОН една седмица.

Споделете

GoTop