УЧЕНИЦИ ОТ ВТОРА АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ РИСУВАХА КОЛЕДНИ ПЕЙЗАЖИ В ПРИСЪСТВИЕ НА ЗАМ.-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА

УЧЕНИЦИ ОТ ВТОРА АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ РИСУВАХА КОЛЕДНИ ПЕЙЗАЖИ В ПРИСЪСТВИЕ НА ЗАМ.-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА

Ученици от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“, които участват в група по изобразително изкуство MASTERCLASS ART ACADEMY по Национална програма „Заедно в изкуството и спорта“, рисуваха и пиха чай. Гости на проявата на ученическите творби бяха заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, началникът на РУО София-град Ваня Кастрева и директорът Веселина Иванова.

„Изобразителното изкуство дава възможност да изразите чрез различни цветове своите преживявания, своите духовни стремежи и своето виждане за света и всичко, което се случва около Вас“, каза на учениците зам.-министър Лазарова. Тя ги поздрави, че се възползват от националната програма и акцентира, че за втора поредна година тя дава възможност за развитие на талантите. Зам.-министър Лазарова изрази надежда догодина в гимназията да има още повече групи, с повече ученици, ангажирани с изкуство.

„Запомнете – рисуването е преди всичко удоволствие. Най-важно от всичко е да си доставите удоволствие. Затова ще рисуваме, ще пием чай, ще слушаме музика, ще си говорим. Винаги слушайте музика, докато рисувате. И не правете винаги едно към едно това, което казвам. Защото сме много различни хора”. Така художникът Георги Йорданов, който е и учител, започна заниманието.

В рамките на два часа за първи път в училището използваха и нов интерактивен дисплей – върху него учителят нарисува два типа елхи, които биха могли да бъдат модел за бъдещите художници. Той оцветява дръвчетата с бои, които взима с докосване от дисплея и поставя задачата. Но върху дисплея, закупен със средства по проект „Образование за утрешния ден, ще може да се рисува занапред и с истински бои.

Общо 16 младежи и девойки рисуваха върху стативи. Използваха акрилни бои, а всички консумативи са закупени със средства, отпуснати по националната програма.

С тези творби ще бъдат украсени пространствата в училището преди Коледа, а някои ще бъдат и подарени.

Споделете

GoTop