УЧЕНИЦИ ПРЕДПРИЕМАЧИ С ИДЕИ ЗА РЕКЛАМА НА КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО

УЧЕНИЦИ ПРЕДПРИЕМАЧИ С ИДЕИ ЗА РЕКЛАМА НА КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО

Хотел-музей, в който всеки етаж представя различна епоха от историята на България, очила за виртуална реалност, които ни срещат с велики личности от миналото и екоспирки край забележителности в Долината на тракийските царе.

Това са само част от идеите, които бяха представени от участниците в националния кръг на състезанието по предприемачество „Най-добра бизнес идея“ в Русе. Авторите на най-добрите предложения от първите три отбора получиха право да се запишат в Университета по национално и световно стопанство в направление „Икономика“ без кандидат-студентски изпит.

Темата на състезанието беше „Предприемачески дейности, свързани с културно-историческото наследство на България“. Участваха 24-ма ученици от ХII клас от 18 професионални гимназии, сред които Национална финансово-стопанска гимназия в София, Националната търговска гимназия в Пловдив, Варненската търговска гимназия, Професионалната държавна търговска гимназия в Свищов, както и професионални гимназии по икономика от още 14 града.

Участниците бяха разпределени на случаен принцип в шест отбора, всеки съставен от четирима ученици. За четири астрономически часа всеки отбор трябваше да създаде и после да представи своя бизнес план пред националната комисия, ръководителите на участниците, ученици от Русе и гости.

Чрез работа в екип учениците, техните ръководители и националната комисия се обединиха около идеята, че може по иновативен дигитален начин, чрез преживяване, с предприемачески начин на мислене, да се съчетае и разнообрази представянето на нашата история и да се опознае богатото културно наследство на България.

Домакин на състезанието, организирано от МОН, беше ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“ в Русе.

Споделете

GoTop