УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА НОВ ПРЕДМЕТ „ИНОВАТИВЕН ДИЗАЙН“

УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА НОВ ПРЕДМЕТ „ИНОВАТИВЕН ДИЗАЙН“

Нов учебен предмет „Иновативен дизайн“ представиха ученици от Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ в София, които бях домакини на среща по националната програма „Иновации в действие“. Учениците представиха предмета чрез видеа и презентации, както и готови продукти, изработени и лично обучаващите се по двата модула „Зелени технологии в дизайна“ и „Биомиметичен подход в дизайна“.

По време на откритата практика на третия модул „Виртуална и добавена реалност“ можеше да се наблюдават работа с 3D принтер в модул „Компютърно проектиране и 3 D принтиране“, а в учебния час по модул „Визуална комуникация“ бе демонстрарина българската народна шевица, изобразена чрез съвременните дигитални технологии. Гости на представените иновации бяха училищата-партньори от Свищов ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ (също иновативно) и две неиновативни – Професионална агротехническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в Бяла Слатина и 203.ПЕГ „Св. Методий“ в София .

Целта на проекта е да се обменят идеи и добри педагогически практики в областта на иновациите.

Изненада за всички бяха кулинарните дизайнерски сладки с логото на събитието, приготвени от учениците в 9. клас, специалност „Интериорен дизайн“. Гостите имаха възможност да се потопят в атмосферата и постиженията на домакините – учениците и техните учители, в една виртуална разходка из училището. Следващата среща по НП „ Иновации в действие“ за партньорите ще бъде през м. май в гр. Свищов, когато домакини ще бъдат ученици и учители от Търговската гимназия в града.

Споделете

GoTop