УЧЕНИЦИ С ИЗЛОЖБА ПО ДЪРВОРЕЗБА В МОН

УЧЕНИЦИ С ИЗЛОЖБА ПО ДЪРВОРЕЗБА В МОН

Ученици от Шумен представиха своите уникални дърворезби на изложба в Министерството на образованието и науката. Произведенията на талантите от школата при Центъра за подкрепа за личностно развитие към Обединен детски комплекс (ОДК) „Анастас Стоянов“ в града бяха подредени във фоайето на МОН. Това е трето гостуване на школата в Министерството на образованието и науката.

„Всеки, който разгледа тази изложба, ще си спомни за българските възрожденски къщи, за нашите красиви олтари и иконостаси“, каза при откриването й заместник-министърът на образованието и науката д-р Мария Гайдарова. Благодарение на екипа в ОДК-Шумен и отдадените учители успяваме да пренесем възрожденския дух, да ценим и пазим художественото ни наследство, допълни тя. Д-р Гайдарова изрази своята признателност към учителя на младите таланти – Ангел Минчев, който вдъхновява децата вече 18 години. А на учениците пожела да творят, да пазят българските традиции и да ги предават напред във времето.

Школа “Дърворезба” при ОДК в Шумен е изградена през 2005 г., а младите таланти в нея са създали над 2000 творби и са печелили редица национални и международни награди.

На снимките: седмокласниците Виктория Петрова и Иван Георгиев до своите творби.

Споделете

GoTop