УЧЕНИЦИ С ПРОЕКТИ ЗА УМНО ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ

УЧЕНИЦИ С ПРОЕКТИ ЗА УМНО ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ

Проекти за интелигентно отопление и охлаждане представиха ученици от Русе и Козлодуй по време на финалния кръг на Националния преглед за млади изследователи „Енергетика, икономика и математическо моделиране“.

Състезанието се организира за 14-и поред път. В него участват отбори от по двама ученици от професионални гимназии от цялата страна. В два кръга – училищен и финален, те представят свои проекти и разработки за разрешаване на проблеми в областта на енергетиката, газоснабдяването, икономиката. Тази година финалът се проведе в Горна Оряховица в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Михайло Василиевич Ломоносов“. До него достигнаха отборите на Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов“ в Козлодуй и Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Ц. Буров“ в Русе. Те представиха презентации на тема „Интелигентни (smart) технологии за отопление и охлаждане на централизирани и индивидуални енергийни системи“.

Първо място спечели екипът на Ангел Николаев и Преслав Йорданов от русенската професионална гимназия „Атанас Ц. Буров“. На второ място беше класирана Мария Иванова от ПГЯЕ „Игор Курчатов“ в Козлодуй, а трета е съученичката ѝ от същата гимназия Анна-Мария Иванова.

Споделете

GoTop