УЧЕНИЦИ ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ С УНИКАЛНИ ИЗОБРЕТЕНИЯ НА WEBIT.X

УЧЕНИЦИ ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ С УНИКАЛНИ ИЗОБРЕТЕНИЯ НА WEBIT.X

Хуманоидът София, станал първият в света робот с гражданство, персоналната летателна система Iron Man („Железният човек“) – велосипедът на бъдещето, и истински киборг („бъдещите подобрени хора“, които са симбиоза между човек и машина), са сред най-любопитните изобретения, които над 5000 български ученици ще имат възможност да видят на живо. Това ще се случи на на Webit.X на 27 юни от 19 часа в Зала „Арена Армеец“.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и изпълнителният директор на Webit Пламен Русев анонсираха инициативата. Тя е на организаторите на международния бизнес форум Webit.Festival и ще се случи с подкрепата на министерствата на образованието и на младежта и спорта, Съвета на ректорите и националните студентски съвети.

Министър Вълчев обяви, че МОН ще съдейства талантливи деца в различни сфери – и технологии, и изкуства, да получат възможност да се докоснат до световните изобретения.

Аз се надявам, че ще вдъхновим и мотивираме много млади хора да мечтаят и да бъдат проактивни в създаването на бъдещето си, защото то принадлежи на образованите хора, които имат дигитални умения, каза министърът.

Споделете

GoTop