УЧЕНИЦИ „УПРАВЛЯВАХА“ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ДНЕС

УЧЕНИЦИ „УПРАВЛЯВАХА“ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ДНЕС

Дванадесетокласничката Елизабет Тоева от 81 СОУ „Виктор Юго“ – София, днес бе министър на образованието и науката за един ден. В деня на училищното самоуправление тя влезе в кабинета на министър Меглена Кунева с предложение учениците с висок успех – над 5,50 да бъдат освободени от държавен зрелостен изпит, защото така ще бъдат мотивирани да учат повече. Г-жа Кунева обаче препоръча на учениците да не се страхуват от изпитите, поиска и съвети как МОН да се справи с преписването.

Теодора Златанова от 31-во СУЧЕП „Иван Вазов“ в София, Стефан Станев от СОУ „Иван Момчилов” в Елена и Митко Асенов от Професионалната гимназия по транспорт ”Макгахан” в София бяха заместници на зам.-министрите проф. Иван Димов, Диян Стаматов и Красимир Киряков.

Стефан и Асен са сред най-активните доброволци в младежката мрежа на Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” със седалище във Велико Търново. Теодора смята да кандидатства в специалността „Педагогика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Учениците препоръчаха да се назначат повече млади учители. Те предлагат да се задели ресурс и да бъдат модернизирани и училищата в селата. Важно, според тях е, навсякъде да има камери, за да се гарантира сигурността. Като училищен омбудсман Митко Асенов призова за равенство на всички ученици от различните етноси. Той предлага във всяко училище да има омбудсман, който да защитава правата на учениците.

Министър Кунева и заместниците й пожелаха на децата успехи, напътстваха ги да учат езици, да упражняват на практика уменията си.

Споделете

GoTop