УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА ИНОВАЦИИ В ПРЕПОДАВАНЕТО НА ПРИРОДНИ НАУКИ

УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА ИНОВАЦИИ В ПРЕПОДАВАНЕТО НА ПРИРОДНИ НАУКИ

Интегралност, междупредметни връзки, екипност, STEM и STEAM, развиването на компетентностите на учители и ученици чрез въвеждането на модела 1:1 и училище в облака, ползите за развиването на уменията за учене през проектно-базираното обучение. Това бяха водещите теми в презентациите на преподаватели от Втора Английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ в столицата и ученици по време на информационно събитие на тема “Компетентностен подход и умения за иновации“.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, председателят на СБУ д-р Янка Такева и началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева.

Акцентите на събитието бяха свързани с наложената политика за иновации в училище. Панелистите споделиха добри практики от прилагането и устойчивостта на първата иновация – съвместно преподаване на учители по природни науки и математика. Представени бяха и идеи за надграждане на всички прилагани досега иновации. В информационното събитие се включиха директори и учители от иновативни столични училища. След дискусиите в STEM лабораториите на гимназията имаше демонстрационни уроци.

Кулминация на събитието беше Панаирът на науките, по време на който ежегодно учениците показват постигнатото в цикъла по природните науки, демонстрират наученото през оригинални индивидуални и групови проекти.

Споделете

GoTop