В ЛОВЕЧ ЗАПОЧВА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО ФРЕНСКИ ЕЗИК

Второто издание на Международната олимпиада по френски език за страните членки на Международната организация на Франкофонията (МОФ) и на нейния Франкофонски регионален център за Централна и Източна Европа в София ще се проведе на 30 и 31 октомври т.г. в гр. Ловеч. За негов домакин по инициатива на МВнР е определена България.

Олимпиадата ще бъде открита на 30 октомври от 10 часа в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ от зам.-министъра на образованието и науката Диян Стаматов. На откриването ще бъде и кметът на община Ловеч г-жа Корнелия Маринова.

33 ученици, победители на националните олимпиади по френски език от Албания, Армения, България, Република Македония, Република Молдова и Румъния, ще се състезават в два етапа: писмен индивидуален и устен по екипи с представители от всяка страна.

Министерството на образованието и науката организира и провежда това представително събитие с изключителното съдействие на Община Ловеч и РУО-Ловеч, като домакин на дейностите е ПЕГ „Екзарх Йосиф I“. Подготовката и провеждането на Олимпиадата се извършва в тясно сътрудничество с Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа на МОФ в София.

Споделете

GoTop