В МОН ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА НАГРАДАТА „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“

На 2 ноември 2015 г., в 12.00 часа, в Ротондата на Министерството на образованието и науката ще се състои официалната церемония по връчването на наградата „Константин Величков“ за постигнати високи резултати в професионалната дейност и за принос в развитието на българското образование.

Всяка година във връзка с Деня на народните будители – 1 ноември, Министерството на образованието и науката присъжда наградата „Константин Величков“ на учители от различни културно-образователни области и от различни етапи и степени на образование в следните три категории:

  • Работа с изявени и даровити деца и ученици; работа с деца със специални образователни потребности (СОП);
  • Методическа, творческа и иновативна дейност;
  • Възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността, извънкласни занимания.

Началниците на регионалните инспекторати по образованието номинират по един учител от детски градини, училища и обслужващи звена във всяка категория за удостояване с наградата. Комисия разглежда предложенията и ги прецизира в съответствие с критериите, заложени за съответната категория, но наградата се връчва по решение на министъра на образованието и науката. Тя е израз на уважението, признателността и благодарността към приноса на съвременните будители, чиято мисия е да съхранят и предадат делото и възрожденския дух на предшествениците, да запазят вечния стремеж на българина към знание и да възпитат знаещи и можещи млади хора.

Споделете

GoTop