В ТРОЯН МИНИСТЪР КЛИСАРОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КАМПАНИЯТА „БЪДИ ГРАМОТЕН“ НА АКАДЕМИКА.БГ

В ТРОЯН МИНИСТЪР КЛИСАРОВА НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КАМПАНИЯТА „БЪДИ ГРАМОТЕН“ НА АКАДЕМИКА.БГ

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова се включи в кампанията „Бъди грамотен“ на образователния портал Академика.БГ. На 10 май 2014 г. в Троян тя награди най-добре представилите се ученици, които провериха знанията си, чрез специални тестове. Тази година за първи път Министерството на образованието и науката финансово подкрепи инициативи от кампанията за грамотност, обявиха организаторите.

„Троян е прекрасен град, с прекрасни деца и резултатите показват, че сте постигнали много. Когато сте грамотни, със сигурност ще реализирате мечтите си и ще успеете в живота. Поздравявам всички участници. Благодарете на вашите родители, благодарете на вашите учители, защото те се грижат вие да сте грамотни“, каза преди церемонията по награждаването министър Клисарова. Тя поздрави организаторите, че съумяват от 2009 година ежегодно да провеждат инициативата „Бъди грамотен“ в цялата страна и им благодари за мисията, която изпълняват.

„Приятно сме изненадани от подготовката на децата. Те показаха отлични резултати“, коментира Евелина Гечева от Академика.БГ.

Най-добре представилите се ученици от училищата в Троян получиха за награда книга.

По-късно в Троян министър Клисарова имаше среща с директори и учители от община Троян, на която присъства и Донка Михайлова, кмет на общината. Учителите поставиха въпроси, свързани с облекчаване на учебните програми и повече време за упражнения и затвърждаване на знания, за това трябва ли децата от предучилищните групи в детските градини да приключват обучението си през май, а не през септември, когато реално влизат в училище, както и необходимостта от оптимизация на финансирането на училища и по какъв начин ще се отчита качеството на образование. Коментиран беше и въпрос за бъдещето на малките и защитените училища. „Не бива да затваряме малките училища и да оставяме населените места без тях, защото те са не само образователни институции, те са мястото, което обединява всички в дадено населено място“, коментира министър Клисарова.

Споделете

GoTop