ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

Професионалната гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ в София стана победител в националното състезание „Млади таланти в модата“ за цялостната концепция на мъжки модел на тема „С дъх на море“.

В категория „Модно ревю“ първенци са от Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив.

В категория „Сръчни ръце“ победител с първо място Есра Сали от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич. За художествена скица на първо място е Емма Накова от Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ в София.

Морската столица бе домакин и на още едно състезание от календара на МОН – „Най-добър млад фризьор и гримьор“. В него победител е Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна. Най-много индивидуални награди получиха отборите на Ямбол и Шумен.

Първа в категорията „Официална дамска прическа“ е Антония Николова от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе. От същото училище бе отличена с първо място за официален вечерен грим Габи Вълчева. В категорията „Мъжко подстригване“ победител е Златослав Димитров от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол.

Водещи специалисти-носители на международни и национални призове и сертифицирани международни съдии определиха победителите.

В състезанията се включиха общо 90 ученици от 21 професионални гимназии в страната.

Състезанията се организират от МОН в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“, Българската асоциация по текстил, облекло и кожи, Асоциацията на българските модни дизайнери, Асоциацията на козметиците в България и фризьорска академия Stephan.

Споделете

GoTop