ВАРНЕНСКАТА ГРУПА „SECOND TO NONE“ И „ГРАФИТ“ ОТ СИЛИСТРА СА ПОБЕДИТЕЛИ НА РОКФЕСТИВАЛА В ДОБРИЧ

ВАРНЕНСКАТА ГРУПА „SECOND TO NONE“ И „ГРАФИТ“ ОТ СИЛИСТРА СА ПОБЕДИТЕЛИ НА РОКФЕСТИВАЛА В ДОБРИЧ

Група „Second to None“ от Варна е първенец сред младежите и студентите, участвали във второто издание на Националния фестивал за ученически и студентски рок групи в Добрич. След тях са „Монолог“ от Сливен и „Loners on the Hill” от Пловдив.

Сред учениците първенци са „Графит“ от Силистра, следвани от „Deathmag“ от Пловдив и „Spleen“ от Варна.

Наградата в новата категория „Посланици на мира“ за деца и младежи от Украйна отиде при Мария Жайворонок. Тя е избягала с родителите си от войната. По свое желание Мария изпълни българската песен „Ах, морето“ на Тони Димитрова.

Победителите в различните категории печелят професионален запис в студио в Добрич, участие в различни рок фестивали като подгряващи групи или изява в софийски рок клуб „Строежа“. По този начин учениците и младежите ще покажат своите възможности и музикални умения на професионалната сцена редом с изтъкнати български музиканти.

Инициативата се осъществи със съдействието на Министерството на образованието и науката. Една от основните политики на МОН е да осигури обща подкрепа за личностното развитие на деца и младежи. Фестивалът в Добрич се проведе след двегодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19.

Учениците и младежите бяха оценявани от легендарни български музиканти като Славчо Николов („Б.Т.Р.“, „Фондацията“), Атанас Пенев („Б.Т.Р.“, Звезди Керемидчиев (АХАТ) и Венко Поромански (група „ТЕ“, „Фондацията“).

Споделете

GoTop