ВЪВ ВРАЦА БЕ ОТКРИТ МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В РИСК

ВЪВ ВРАЦА БЕ ОТКРИТ МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В РИСК

На 10.05.2016 г. в град Враца беше открит нов Младежки център, финансиран по проект на обща стойност 1 160 206,00 евро по Програма BG06 „Деца и младежи в риск“, реализирана с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009–2014 г., управлявана от Министерството на образованието и науката в партньорство със Съвета на Европа.

В церемонията по откриването на Центъра взеха участие кметът на община Враца – Калин Каменов, посланикът на Кралство Норвегия – Н. Пр. Гюро Катарина Викьор, Малина Николова – областен управител на област Враца, Тотю Младенов – съветник на премиера по социалните въпроси, общински съветници и депутати.

Поздравителен адрес от името на министъра на образованието и науката поднесе г-жа Цветана Герджикова – заместник главен директор на ГД СФМОП в МОН.

В рамките на проекта по създаването на Центъра неговите основни служители – младежки работници и ромски образователни медиатори, са преминали специализирано обучение от експерти на Съвета на Европа в областта на неформалното обучение, както и за работа в мултикултурна среда и рискови групи.

Младежкият център в гр. Враца е четвъртият център, финансиран по тази програма. Останалите три центъра са в Стара Загора, Пловдив и Добрич и вече функционират успешно.

Споделете

GoTop