ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КУНЕВА ОБСЪДИ С ЕВРОКОМИСАРЯ НАВРАЧИЧ ВКЛЮЧВАНЕТО НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ТЕМИ ПРЕЗ БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КУНЕВА ОБСЪДИ С ЕВРОКОМИСАРЯ НАВРАЧИЧ ВКЛЮЧВАНЕТО НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ТЕМИ ПРЕЗ БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

Сега, когато на преден план стоят въпроси на конкурентоспособността на европейската икономика и необходимостта от нови умения на нейните граждани, трябва да намерим пресечна точка между образованието и потребностите на пазара на труда. Това заяви днес вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на среща с еврокомисаря по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич, който е на посещение в София.

Двамата обсъдиха възможностите за включване на образователна тема в приоритетите и събитията по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., включително и провеждането на неформален съвет на министрите, посветен на новите умения.

Кунева и Наврачич обсъдиха и възможностите за инвестиции в образованието, включително и по линия на Европейския фонд за стратегически инвестиции, известен още като Планa „Юнкер“. Към момента в цяла Европа няма финансиран или одобрен проект за образование, заради което и Европейската комисия организира серия от семинари в ЕС, за да привлича вниманието към проекта.

Споделете

GoTop