ВПЕЧАТЛЯВАЩ КОСТЮМ ДОНЕСЕ ПОБЕДА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ПГ „АНА МАЙ“

ВПЕЧАТЛЯВАЩ КОСТЮМ ДОНЕСЕ ПОБЕДА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ПГ „АНА МАЙ“

Ученици от Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив са победителите в националното състезание „Млади таланти в модата“. Конкурсната тема тази година бе „Изкуството в мен“. Гимназията победи в надпреварата с 15 отбора от професионални гимназии в страната. Отличието е за впечатляващ костюм в цвят фуксия с модел, провокиран от Пикасо, Рембранд и Модилияни.

Отборът получи и една от специалните награди на Българската асоциация по тестил, облекла и кожи (БАТОК) – гостуване на нейни разноски в Сандански, където ще посети водеща фирма в бранша.

ПГО „Ана Май“ e абсолютен победител и в националното състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

В категория „Модно ревю“ първото място завоюваха от ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол. В категория „Художествена скица“ първа стана Мина Благоева от ПГ по облекло „Княгиня Мария Луиза” в София, а в категория „Сръчни ръце“ – Мелис Сюлманова от ПГ по техника и лека промишленост в Попово.

Специални награди от Българската асоциация по текстил, облекла и кожи получиха ПГ по моден дизайн–Велико Търново, ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии–Ямбол и ПГ по техника и лека промишленост–Попово.

Наградите на модния дизайнер Ирен Велковски спечелиха ПГ по облекло „Княгиня Мария Луиза“–София и Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев-Гоце Делчев.

Предоставени бяха и специални награди от Факултет „Техника и Технологии“ към Тракийски университет–Стара Загора и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

Уменията на учениците бяха оценявани от комисия от специалисти и експерти в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло с председател Йордан Беловодски, изпълнителен директор на Българската асоциация по текстил, облекло и кожа.

Споделете

GoTop