ВРАЦА ИМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

ВРАЦА ИМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

С полагане на клетва, съвместна декларация и подписване на споразумение за партньорство бе открито „Детско полицейско управление “ във Враца.

Националната програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерство на вътрешните работи и се реализира със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието, Български червен кръст и др. Идеите и темите са предназначени за двугодишно извънкласно обучение. Целите на програмата са ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации, повишаване доверието в полицията, изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност.

Полицейски коли и мотори, подвижна криминалистична лаборатория, демонстрации на полицейски атрибути и използване на служебно куче загатнаха за част от предстоящите занимания и провокираха интереса на учениците.

Чрез теоретични и практически занимания петокласниците от СУ „Козма Тричков“ и екип от Районно управление „Полиция“ към МВР – Враца ще се учат како да опазят своето здраве и живот, както и да се справят с трудни ситуации. Занятията ще се ръководят от класния ръководител и инспектори от Детска педагогическа стая, както и от експерти в различни области – служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“, „Пътна полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР и др.

Споделете

GoTop