ВСЕКИ КЛАС С ЦВЕТЕ В НОВАТА ЗЕЛЕНА СТАЯ НА 15 СУ В СОФИЯ

ВСЕКИ КЛАС С ЦВЕТЕ В НОВАТА ЗЕЛЕНА СТАЯ НА 15 СУ В СОФИЯ

Всеки клас има свое цвете в новата учебна оранжерия в двора на столичното 15. СУ ,,Адам Мицкевич“. В откриването на зелената класна стая участва заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова. Тя увеличи колекцията от цветя в оранжерията с красива азалия, за която учениците обещаха да се грижат.

Зелената класна стая разполага с геотермална инсталация за отопление, захранвана от минералния извор в двора на училището и е част от Зеления коридор на здравето в столичния район ,,Надежда“. В откритата класна учениците ще могат да провеждат практически занимания по различни учебни предмети – биология и човекът и природата и др.

Зелената класна стая е проектирана от експерти на Институт за иновативна архитектура на Каталуния и е част от международен научно-изследователски проект, в който София е един от водещите градове.

В откриването участваха също инж. Здравко Здравков, главен архитект на София, д-р Ваня Кастрева, началник на РУО- София, инж. Димитър Димов кмет на район „Надежда“, представители на проектантския екип и др.

Споделете

GoTop