ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЪВ ВАРНА ЩЕ УЧАТ ОНЛАЙН В ПОНЕДЕЛНИК

ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ВЪВ ВАРНА ЩЕ УЧАТ ОНЛАЙН В ПОНЕДЕЛНИК

Всички училища в община Варна в понеделник (20 ноември 2023 г.) ще преминат на обучение от разстояние в електронна среда заради възникналото бедствие.

Решението на министъра на образованието и науката Галин Цоков е във връзка с обявеното от кмета на община Варна бедствено положение и решение на общинския щаб.

В четири училища от общината, където е необходимо повече време за отстраняване на нанесените щети от урагана, обучението ще е онлайн три дни – от 20 до 22 ноември включително. Това са ОУ „В. Друмев“, ОУ „К. Арабаджиев“, Първо ОУ „Св. Княз Борис Първи“ и Професионална гимназия по текстил и дизайн.

На 20 ноември само няма да се учи в училищата в общините Аксаково, Вълчи дол, Девня, Белослав и Аврен.

Със заповед на областния управител на област Шумен в шест от общините в региона – Нови пазар, Никола Козлево, Венец, Каолиново, Каспичан и Хитрино е обявено бедствено положение. В Обединено училище „Пенчо П. Славейков“ и ДГ „Ален мак“ в с. Марково, както и в ДГ „Червената шапчица“ в с. Косово няма да учат три дни. В община Нови пазар няма да се учи на 20, 21 и 22 ноември 2023 г.във всички училища.

В община Каолиново за неучебен ден е обявен 20.11.2023 г. за всички училища и детски градини на територията на общината.

Споделете

GoTop